Hypnose Goirle

Wat is hypnose?


Hypnose is iets wat iedereen regelmatig meemaakt. Het is een natuurlijk staat van mentale ontspanning en focus, zoals wanneer je een boek leest of een spannende film kijkt. Of wanneer je auto rijdt en je ineens opmerkt dat je al verder bent dan je dacht.
Op deze momenten let je even niet meer op je omgeving en komen geluiden niet altijd meer bij je binnen. Je onderbewustzijn neemt het van je over.

In dit onderbewustzijn zijn alle ervaringen, gevoelens en emoties uit je leven opgeslagen. Zowel positief als negatief. In het geval van angst stuurt je onderbewustzijn je lichamelijke reacties aan. Je hartslag en bloeddruk verhogen en de bloedvaten naar je hart, spiergroepen en brein worden verwijd zodat je in noodsituaties kunt ontsnappen. Prachtig hoe het onderbewustzijn dit regelt, want als er werkelijk gevaar dreigt dan kunnen we dit goed gebruiken. Maar het onderbewustzijn kan geen verschil maken tussen reële angst en irreële angst en dit kan voor mensen problemen opleveren in hun dagelijks leven. Een heel ander voorbeeld is een eetverslaving. De lichamelijke en geestelijke behoefte zit ook in je onderbewustzijn verankerd.

Dit is dus ook dé plek waar veel problemen, ongewenste gedragingen of verslavingen hun oorsprong vinden en een automatisme worden. En dit is dan ook de plek waar ze ook weer opgelost kunnen worden.
Niet door terug te gaan naar het verleden, maar door het onderbewustzijn als het ware te resetten. Hierdoor wordt de kwestie daar opgelost waar jij er bewust geen invloed op hebt en wordt jouw bewuste, door het uitblijven van lichamelijke reacties die door het onderbewuste aangestuurd worden, vanzelf overtuigd.

Door directe hypnose toe te passen is het mogelijk om met jouw toestemming toegang te krijgen tot jouw onderbewustzijn en daar de kwestie te veranderen zoals jij het wilt.